VÄNNER OCH KOLLEGOR

image14
Lilla My och StenaLena har varit på en härlig utflykt idag, medans ni andra jobbat och slitit.
Förstår att ni är gröna av avund, så vi kan inte låta bli att dela med oss lite av karamellen.

Snorkis, tänk dig att gå här och riktigt frossa i moppar....
Man kan välja färg, form och längd, allt efter dagsform och lust :D
Jaaaa, vilken underbar tanke...


På land utan hjälp av lyftkranen!

Så har man upplevt VARVET också. Vi sprang runt som små hattifnattar i dagarna två. Sedan kom onda vakten på och tog över, själv kommer jag inte tillbaka förrän den 1:a april - vilket skämt!
Många blir desperata i dessa varvtider, ajjabajja, tiden i mässen är väl timad och att släcka törst efter varmchoklad dagtid tåls icke.
Tänk er att vår båt verkligen ligger helt stilla i en dock och törstar efter havet!

På tal om törstar.. Många verkar tösta i varvtider, riktiga Mumindaltider.
Det ena flaket efter det andra inhandlades under butikens sista öppettimmar...

En annan som törstade och hungrade var Maskin-nissen som lekte båtkommissarie. Han spände ögonen i sina kollegor och höll förhör. Första frågeställningen löd:
"Har DU snott mitt kylskåp?"
Alla förnekade och där satt Sara, Evelina och jag och hade på tungan att vi kunde hjälpa honom till ett kylskåp. Vi mindes ett kylskåp som stod fint skurat i en f.d fruktansvärt äcklig diskarhytt.
Sedan sa det "kaboom!" i våra inren och vi insåg att vi var mer delaktiga än vi ens kunde fantisera om i detta kylskåpstrauma.
Vi förstod att Maskin-nissen tänkt sig en mysig stund under varvets första dag med vin och räkmacka..
Och vi mindes ett tetrapack vin, juice, räkmacka, sallad och andra delikatesser som inte hade undkommit vart hiva-iväg-i-soptunnan-dille som spökat tidigare under dagen. Oj.
Evelinas dåliga samvete sprängde tills hon sken upp och sa:
"Jag kan ju ordna en PIFFIG räkmacka nu åt honom, tror ni att han uppskattar det?"
Andra som inte uppskattade att jag ville hiva iväg saker var Morran som morrade lätt om handplockade kastanjer..

Jag höll nästan på att tappa min heder och gjorde en Milkyman, men det behöver inte Milkyman veta mer om. Fast det har jag fått erfara att han vet.

Under detta varv har vi ett monster som förser oss med allt vi behöver för att vi inte ska råka i docknöd.
Emma är den som blivit mest skrämd utav det skräckinjagade lyftkranemonstret som krälar fram och tillbaka.

Gapade stort gjorde jag när jag skulle släpa mig av båten ikväll.
Idol-Daniel förlorade lite av sin glans i mina ögon när han inte höll löftet om att låta lyftkranen bära ner min väska.
Så iaf, vi lekte duktiga och lite coola och tog den vägen som man ska ta för att undvika illasinnade varelser med en töntig "BRANDVAKT" som märkeslogga på kläderna.
Coola lekte vi för att vi vågade möta skräcken och ta oss nerför denna trappa (som bestod av glest skakande galler!) många, många meter som ibland kändes som fritt fall...

Men jag måste säga att denna veckan varit en fin och harmonisk vecka i vår Mumindal.
Några sköna tidiga kvällar har man fått som firats med bl.a polisskolan 5...
Fillfjonkan firade med en flaska vin på tu man hand med en favoritfigur.

Ja såklart, måste även jag nämna vår andra fest i Mumindalen för i år som inträffade i lördags. (fast Lilla My har redan kommenterat, salta det lite ;D)
Det var ett springande kan jag medge, men inget springande som inte en ordningsman kan hantera. Och det gjorde han i form av tomma hot dagen efter denna liggelördagsdagen medan Morran skrattade som bara en Morran kan åt Snorkfröken i flera dagar.

Lilla My, du lämnade oss innan varvets tid kom. Infon står nu tom och intejpad utan dig och en mimande Roger som prydnader.
Jag minns med ett leende våra stunder som legostunden i lekhörnan. Vad jag nog förtränger är passagerarnas blickar.... :)
Hoppas du har det bra i Storskogen, spring och lek springet i bena av dig men leta inte efter Mors lilla Olle för han går runt i clowndräkt i Mumindalen och jobbar tillsammans med sin matrosklubb!
Ja för även matrosklubben arbetar under dessa varvtider!

Förresten, utan båtfeeling blir jag visst inte denna vecka då det vankas finmiddag med massor av maskinsjöfolk på fredag!

Vilse i pannkakan

Lilla My tog ordningsmannen i hampan och drog i väg till storstan - eller STORSKOGEN!!!!
Jagade av vildsvin tog vi in på Resort Lastberget med massa andra mumintomtar (läs sjömän) för att lära oss hur man på bästa sätt sätter Stormorror och hattifnattar på plats.

Efter en lång dags resa och den vilda flykten fick My nog och satte sig i den jättetråkiga bastun och den ännu tråkigare jaccuzzin för att vila upp sig.

Idag hade hon samlat mer mod och hördes ropa ute i skogen
"vildsvinen, komsikom, kom så får ni blåbär"
Brakade gjorde det i skogen, men ljudet lät mer och mer avlägset. Konstigt....

Ordningsmannen sliter det håret han har kvar och hälsar att nästa gång behövs förstärkning för att hålla koll på den lilla vilda.

Måste än en gång fly för mitt liv, men lovar att återkomma med lite bilder

He's Back....

image12


Ordningen är återställd, DetektivSara har gjort det igen!

Hon hittade på allas vår Dan, den här gången var det kallskänkorna som haft långa fingrar och lagt beslag på honom.
Vi andra börjar misstänka att Sara och Dan har en hemlig romans.
Dans romans med matroserna är däremot inte så hemlig... Den här gången är det Stormössan alias Milkymans tur. Som synes på bilden har mössfetischen spritt sig uppåt i leden...

Ryktet säger att mössor kommer att ingå i nya uniformen. Olika mössa för olika avdelning, så att man ska kunna skilja flunkare från matroser.

Igår läs inatt visade Danica sitt rätta jag igen. Det har vart lite tunnsått med detta sedan i höstas. Trots allt, våren är på ingång och även små Stena båtar får vårkänslor. Pirret i hennes mage känns som vibrationer i alla skotten.
Dessa vårkänslor sprider sig vidare till besättningen som blir alldeles tossiga...
Särskillt matroserna verkar vara känsliga för hennes nycker.

De efterlängtade liggelördagarna har gjort sin entré, detta med dunder och brak!
Utan att gå händelserna allt för långt i förväg, så kan jag berätta att en viss elelev, en viss toakombi och stormössan inte var riktigt pigga när morgonen randades.

Mässmamma kom på ett (tydligen!) efterlängtat besök. Morgonen blev tidig för de flesta. För en del tidigare än andra.

Snorkfröken var ute på nattliga äventyr, vi var nära att skicka ut skallgångskedjor i matrosgången, men hon dök tillslut upp utan större sår och blåmärken, vad gäller andra märken har censuren vart i farten igen.

Papparazzi var i farten, bilder ligger ute på e-bay för försäljning. Mutor mottages tacksamt!

En person saknades mer än andra: TILDA!

Tilda kom hem, för vi längtar efter dig.... (melodi: Drömmen om Tilda)

Infoslynan har lovat att sjunga den i PA-systemet för dig om du kommer hem snart!

Dagens Visdomsord:

Den som sover syndar inte!

CENSURERAT av Lilla My & Snorkfröken

Senaste uppdateringen sa "KABOOM" så var den borta.
Vi misstänker att den inte gick igenom Danicas tuffa säkerhetssystem. Det får nämligen inte skriva om andra båtar utom Danica, inte om annat än vad som händer på båten och inte om andra än de som jobbar på båten nämligen... - och ingen, tyvärr Lollo och Slarvid, ****p*rr!


Så här kommer på många sjömäns begäran en LIGHTVERSION av Lilla My och Snorkfrökens senaste båtsaga!

Det finns många vänner i vår mumindal, retsamme Morran (som gör allt för att driva Snorkfröken till vansinne), Fillifjonkan, Hattifnatten med flera och många flera. En del mer udda figurer än andra men en sak har vi gemensamt - vi älskar vår båt. Vår båt som behöver extra mycket kärlek nu när Tilda är borta, den är inte riktigt lika varm och törstar mer efter omtanke. Vi stryker henne på skotten och försöker trösta så gott vi kan.

DAN-NYTT.
Många undrar vad som hänt med Dan, har han blivit bortrövad för gott?

Senaste iakttagelsen skedde när han med krossat hjärta satt vid dieselråttornas revirpissade bord. Han längtade efter sin käraste. Jo, för Dan hade nämligen en lång romans med enahalvan av lustigahattduon. Måste dock påpeka en lång romans för att vara Danica.. Danicas romanser är tyvärr inte kända för att vara särskilt långa i regel.
Har du upplysningar? Kontakta Roger i info, så hjälper han dig och han tycker inte alls det är jobbigt.

På tal om revirpissat så har Anticimex varit ombord på vår båt och disinfecterat Matrosklubbens krypin i mässen. Och som väntat var det fullt med SKABB där så det blev snabbt avspärrat med Mogens tejp. (Hmm..har inte Anticimex egen?)
Två klubbmedlemmar rev dock snabbt ner tejpen och varningsskylten när de fick syn på den.
Ohälsosam arbetsmiljö eller vad!?? För det är väl vid bordet i mässen de har sitt arbetsbord, matrosklubben?

På tal om matroser så vankades det fest häromsistens med en salig blandning örongodis. Det dansades sittandes i fåtölj till alltifrån Helen & gänget till techno. Senare dansades det in i bordet, men det skylldes snabbt på att det rullade. Konstigt... det var ju helt lugnt vatten? ;D

Varning för skabb ja och varning för - Hattifnatt! En del har skrämts av en sådan där självlysande figur den senaste.. Watch out!!

Mycket p*rr som jag nämnde i början, fäbodar, falukorvar, Rabbits och julgranar. Kan inte gå in så mycket mer på det p.g.a den ovanämnda Danicacensuren...........

Lisa har haft mycket sjå med sina ollar, jungmän och matroser, mobiltelefonen gick varm... Sen trillade den ner i ett glas vatten!

Så imorgon avgår båten i vanlig ordning och gissa vem som sitter vid rodret, vår vän Idol-Daniel. Sara ska gömma sig, men Daniel finner nog vad han söker..med lite vilja, och det har han. (Psst, ledtråd Danny: 7:an och Fisk...)

Tilda, vi frågade förresten Låd-Ann om vi snart kunde styra skutan till Thailand och forsla hem vår dyrbara last. Har inte fått svar ännu.

Och en fråga till Tilda, vad är det för hallucinationsravebilder du har lagt ut??? :)
Vackra säger vi!

Smörj på och simma lugnt säger vi också så ses vi snart på de sju haven igen
!

wohoo

nytt rederi..nytt rederini ar da daliga pa att skriva, bast jag byter jobb till det har: