vasakronan en bättre värd

sett den reklamen med mikael persbrandt? så städar vi from årskiftet.. flyger runt och putsar smidiga som superman!!!!


Förändringens vindar..

..tex så har vi fått nya tändsticksaskar, JohnSilver istället för Prince!!



Idag var det en högljud NileCityvisning i dagrummet.. mången skratt ekade denna humorns stund.


Daniel har fått sig många finfina överraskingar sin toastädsvecka. Det mest förbryllande var igår ett LISEBERGSKORT i avföringen i toaletten, men vi får anta att ingen svalt det och att det kommit ut den vägen utan att någon helt enkelt har slängt det och sedan bajsat på det, någon gillar helt klart inte Liseberg i alla fall.

Samme är nyfriserad enligt de hetaste mallarna från kontinenten. Frisören har ännu inte orkat städa bort håret i sin annars så städade hytt.. (vill inte att brandövningen i morgon en tredje gång ska sluta i att någon skriker att det utlösts en bomb i min hytt för att det är så stökigt så nu ikväll är det sensation, operation Tildas hyttstäd)

Vi har fått en ny arbetskollega vid namn EFRAIM!
http://user.tninet.se/~jur534m/bilder/scktmt2.gif
Han är tyvärr numera halt men han har varit en fantastisk hjälpande hand i all nöd. Plexiglaset har aldrig varit så skinande! Han tar även emot städvagnen i slutet av trappan om hissen är upptagen.

Några höjdarrullar har beskådats, bla Klappjakten med Arnold och Livet är en schlager.. Och Borat!

Bad just Lillen tillägga något intressant till bloggen. "Något roligt har väl hänt?" frågade jag och han svarade:  "Jaa Kelvin har ju slutat nu!....." !!

Emma har uppfunnit ett nytt solariesätt. Sittandes på en stol framför det öppna solariet!!!(Lite smått skadad från någon film där en man skadar sig då glaset i ett solarie krossas och han blir helt blodig, gjorde hon ändå ett tappert solförsök vilket hon ska ha eloge för )

Ett roligt besök hade vi idag! Sara var pryo! Snacka om att lära sig av proffsen.


Dottern till ett befäl på en av våra systerbåtar var i torsdgas kväll, då hon och hennes tjejmaffia åkte över med vår båt för att festa)så full att hon var tvungen att boxeras av med rullstol... efter att hon skrikit att hon ville till "rummet där allt är gratis"..

Arvids efterätt till Tilda värd att nämnas. En oskyldig persika med grädde.. MED ANSJOUVIS UNDER!!

Mackans nyårspresent klär honom så.. måste nästnas ses men kan säga att det är väldigt rosa och fluffigt och sååå sött!!



(Några blonda ord till B2:
En båt? En båt! Ack ett tomrum efter en föredetta blond tossa. Varje stolligt skämt saknar ditt klingande skratt. Och ditt förtjusande "Jaha?!" En kulen natt min städvagn jag styrde. Och chokladbollarna de yrde. Vad gör du på den stora båten "Land" med evigt hamnuppehåll?  /Bernadette med halvt hjärta)



En Sofia i den thailändska värmen och en Lollo i sina hemtrakter, en Adam nånstans på land, en exblondin likaså. Vi vet att era hjärtan är här hos Danica.


Med dessa ord avslutar vi det här året. Tänk att ett halvår kan gå så fort. Rusa förbi! Vi önskar alla kära läsare ETT GOTT NYTT ÅR! Hoppas att nästa år blir lika roligt som detta!

julafton närmar sig...

jaaa..nu e d snart julafton..nu har man gått från mäss-mamma  till husfru under helgen, massa nycklar o telefon..får hoppas att ingen ringer o ställer massa skumma frågor bara!!
ser fram emot o få träffa alla på tisdag igen, då blir d ju nästan hela sommar gänget här ju..kommer bli en grym vecka o nyårsafton..kan inte bli annat me dom ;)

GOD JUL på er!

Komma i julstämning? Danicas flunkare rekommenderar....

http://www.youtube.com/watch?v=1zN9gtrF7xI

hottest catwalktrend

CENCUR bernadette fick för många fanmail så vi måste tyvärr ta bort bilden

Har letat fram en annan bild för att stilla era begär..

Här har vi då BERNADETTE i en enastående DANAD outfit.
Lägg märke till snittet på den ljuvliga överdelen som går i de självklara härliga färgerna blått/mörkblått/rött/URTVÄTTAD GRÅVIT.
Nu är säsongen snart över - jag vet, det har gått fort, snabbare än jag hunnit säga "jaha" nästan.
De nya heta kjoltygena har funnits att beskåda på en ställning . Men änsålänge är det en del hemlighetsmakeri kring dem, vissa snitt kommer eventuellt ändras. Allt för en perfekt stylish.

latest catwalktrend

latest catwalktrend


denna banbrytande kollektion förutspås bli större än lagerfleds!
snart ser vi den i varenda modetidning och det lär inte dröja förrän alla stora butikskedjor kopierar stilen. som ni förstår kan vi inte visa större del än såhär av outfiten. men kom ihåg att det var här ni skymtade den först!

Intrigerna är inte så täta som Adams granskog

Ingen vandalism i byssan, vare sig utförd av psycho eller hungriga toa & allmän. Så fritesen och biffarna ligger ouppätna på sin plats när kökspersonalen kommer på morgonen.
Ingen minikjol på söndagsmötet.
Det enda dramatiska som hänt var att köksmästarn upptäckte bus i sin hytt. Men det är inte ens roligt eftersom ingen vet vem som gjort det, eller varför för den delen heller.
"Rundorna" är fina och som X "vill ha det".
Ingen tycker det är så jättekul när jag säger "Jaha??!".
Jo, icke att förglömma, största dramat! Mässmammie har nått framsteg. "Olle" tänker på sex när han ser henne har vi fått bevisat... SMASKIGA NYHETER AHA..
Jo dagens händelse var när jag fick gå min andra söndagsövning idag kl 13. (Har ju bott här ett tag så var med om samma övning förra söndagen.) Men idag var övningen mycket mer spännande! En utav mina favorit(högsta) höns stod för underhållningen och blev idol-Daniel med hela daniska manskapet och befälskapet.

Tilda du får inte jobba, det är tragiskt, kramar från Danicas varma famn!

Puss från Anna och Lisa


Mässmamman på danica igen

ja nu är det snart dags för mässmamman och gå på Danica igen och styra upp lite..får se hur det går med mitt uppdrag under helgen, är väl snart dags o göra slag i saken..det är väl iaf vad alla andra tycker ;)

yrkesskada?

springer runt här hemma och städar mitt i natten/på morgonen.. slog mig precis att det kanske inte är ett sunt tecken. nu skulle ni allt se mig kära husfruar! /bernadette

Land

Den gigantiska durken är ju alldeles stilla, det gungar inte.
Väl hemma försökte jag kika in i befälsmässen, men jag hittade bara en manskapsmäss och ingen mässtant diskade åt mig.

Det känns faktiskt tomt, speciellt efter så mycket folk som igår på julbordet. (Ingen märkte när jag smet till StenAllan och fick honom att ändra sitt testamente i sömnen, snart äger jag Danica och då är det NI som är MINA FLUNKARE MOAHAHA)


Hoppas att ni har det bra på båten. Ta hand om henne.



/Bernadette

mopptjuvar, smuggelpizza och omelettmannen

"Pizzeria Gambero"
"Hej, hej, har ni utkörning?"
"Ja"
"Då vill vi ha en pizza med skinka, färska tomater, lök, champinjoner, banan, mozzarella, och vitlökssås vid sidan om. Och en med färska tomater, lök, champinjoner, kyckling, fårost och kebabsås. Och en inbakad capricciosa.
"Okej, och vart ska vi köra dem?"
"Till Stena Danmarksterminal"
"Öh?"


"Stena Danmarksterminal"
"Stena????"
"Ja. Klockan tio över sex. Kommer ni sent så går det inte"
"Följer man motorvägen?"
"Nej det ligger utmed vattnet" (!!!!)

Ingen trodde att planen skulle lyckas, att få pizzorna ombord, innan båten skulle åka igen. Men blond och blondare har gjort det igen!! Med lite hjälp av storbocken (föredetta julgransmaccan). Den värdefulla lasten i all sin prakt stod slutligen på dagrumsbordet. Vilket äventyr!!


Någon på den här båten försörjer sig på att stjäla moppar och sälja vidare på svarta marknaden, endast använda. I torsdags natt hade b1 och b2 samlat alla dagens moppar (obs. en ny mopp vid varje toalett, alla rundor) och trasor i en gigantisk samling och denna påse lades utanför mässen. När de efter en nattmatsbit skulle ta med sig påsen upp till tvättrummet så var den BORTA!!! DUUUDUDUDUDUDUDUDUUUDUDUDUDUDUDUDUUUUUU" (rederietsoundtracket)
Spekulationer om de misstänkta skall vi ej utelämna här men vi kan avslöja att Linda leder utredningen.


En ofantligt stor händelse har ägt rum, vi har officiellt blivit uttalade av storbocken som RITKIGA SJÖMÄN!! Först vågade vi inte tro våra öron. Maccan lät stolt som en far och många glädjetårar fälldes. Eftersom vi varit ombord nästasn utan ledighet i fyra veckor och dessutom inte blivit minsta lilla sjösjuka i den värsta rullningen så fick vi detta fantastiska erkännande!

PARTY FRIDAY - VANDALISM I BYSSAN
Om händelsen i byssan gör Tomas matros detta uttalande:
"-Han hade inte alla fiskarna i akvariet".
När han blev tagen på bar gärning stod han i byssan och gjorde en omelett av handdukar, trasor, ägg i massor, mögelost och allt annat vad han hade för händer och fötter. Innan han började laga omelett så hade han även lyckats vandalisera Mistral. Tomas var kvällens hjälte och psychot frihetsberövades och blev slängd i fiskrenset på bildäck i väntan på att få skaka galler.


http://tomas5547.bilddagboken.se/index.php?main=L3Avc2hvdy5odG1sP2lkPTIwMzY1MTQxJnQ9MTE2NTYxODgwMSZjdXJyaW1nPTI=


Tintin hälsar till alla! Hon är busig!


gungeligung adams granskog lever farligt

spyornas drottnigar fick ikväll fullt upp, blåsten är på spyfetischisternas sida. tildas teve välte och dvdspelaren är ett minne blott!! julgranskulorna löper lösa på hela danica!!

blond och blondare ska på handtagskurs. marita har lovat att rita en beskrivning hur man stänger dörrar utan att smälla..


två fasttejpade städgummor skymtades i hissen förut, maccan säger sig vara helt oskyldig men var beredda maskin för hämnden är ljuv.. och nu har vi rast.. moahaha.


Vi har nu flyttat in permanent på båten

Vi är inne på tredje veckan nu här på båten. Det märks att vi varit här för länge. T.ex beskrivningen av närheten till båten på natten när alla pax lämnat och nästan all personal sover:
"Man känner liksom hur båten ger en all sin kärlek när hon inte behöver ge lite till varje passagerare, man känner hennes kärleksfulla armar som i en mors famn. Och man klappar på skottet och säger godnatt till henne. Då är hon verkligen sig själv, Danica, hon kan slappna av när alla gått av. Hon är så söt när hon är trött."
 
Emma raggar upp okända män. Nej men Emma skulle gå ut och ta luft då en icke vid namn nämd man missuppfattade Emmas förfrågan om han också skulle gå ut, hon höll upp dörren och menade om han skulle gå ut också kanske. Han trodde hon menade om de skulle gå ut tillsammans. Sen uppfatatde Emma situationen och gjorde ett nytt försök: "Ska du följa med ut, gå UT alltså?" Situationen blev väldigt konstig oich han svarade "Nej alltså.. jag tror inte det?"

Den väldigt efterfrågade och omtalade filmen om livet och människorna  på Danicas hotellavdelning har äntligen släppts! Flerfaldigt oscars- och emmynominerad, den fick fem befälspommesfrittes av fem möjliga i befälsmässfilmkommitéen.
Bästa kvinnliga huvudroll: GUDRUN "THE GUDDAN" STRANDBERG främst prisad för sin naturliga spontanitet och charm.
Bästa replik: LagerMax promotar sjölivet med: "vi har allt, kaffe, te, kakor, gratis tidning och t.o.m Aftonbladet på söndagar!!"
Andra priser delades ut som "bästa TheOffice lookalike:en, snyggast 70talsoutfit m.fl.
Finns i din videobutik inom snar framtid! Eller ring återförsäljaren Adam.

Allmän och toababesen har blivit tillfrågade att vara med i båtversionen av "Du blir vad du äter" På bordet där veckans måltider samlas för att visa hur mycket det blir var skrämmande. 78 tallrikar med stripes och biff och 94 skålar med glass och chokladsås, kex, chokladhjärtan och florsocker.

Storbocken är så illa tvungen att åka, ve och fasa, KOLLEKTIVT, då han blivit av med körkortet (på land).
Han ska nu så succesivt få börja övningsköra med städvagnen under sträng observation.

Projekt tömning av vattendammsugaren ska snart så att säga "ros i land". Sist ett försök gjordes var under rusningstrafik då lastningen precis skulle börja, och uttövarna fick hastigt avlägsna sig.

I fallet om båten ska sjunka någongång snart så har Tilda och Emma alias The blondie och brownie ett uppträdande inövat. Efter storslagna "Midnatt råder (allmän feat toa)" kan det inte misslyckas. Melodin är hämtad från "Huvud, axlar knä och tå, knä och tå" men texten är utbytt till "Det är hål i vårat skrov, vårat skrov". Melodin fortsätter "Båten sjunker, de får fiska oss med håv". Tänk er Titanic och föreställ er vilken succé! Rekvisitan är moppar att sjunga i och en styrmanskör som spelar på dammvippor med tuggummiskrapa som stråkar.

Julshow

Fick en idé. Tänkte vi kunde göra en julshow. Vad tror ni om det? 
Det finns ju många talanger bland oss.
Ta t.ex Lolo som ju brukar sjunga om julbocken för publik (om de svarar i interntelefonen när de ser att det är hon som ringer). Tilda har jag hört sjunga både offentligt och i smyg (Ja´
 vill bli din hund, kom och ta mig om en stund...!)
Emma sjunger om båtar och städning, och barnvisor till ungarna för att hjärntvätta dem (till att hjälpa henne att jobba).
Sofia och Maccan skulle kunna göra sin kända duett "en kulen natt natt natt", de kanske kan använda mycket kroppspråk till? Det skulle vara läckert.


Emma o Tilda ni kan väl börja redan inatt med att träna in den här gamla hiten?

Midnatt råder. (På en båt?)
Toa feat. allmän (Blondie feat. Brownie)



Midnatt råder, tyst det är i mässen, tyst i määässen
Alla sova, släckta äro ljusen, ääääro ljusen
 
Gupp, gupp, gupp, gupp,
guppe guppe gupp gupp
gupp gupp gupp

Sedå, krypa allmän-toa upp ur ventilen
Uuup ur ventilen

Dansa, äta, rejsa fram med vagnen, fraaam meeed vaagnen

Snälla matroser låtit räkmackor vara, räääkmackor vara
står i byssan åt en flunkarduo, fluuuunkarduuuo

Hur de mysa, bada i fritösen, i fritöööösen
skrika, väsnas "god är nattamaten, naaaattamaten!"

(Här kan ni ta en paus i sången, och låta Tre Styrmän komma in och breakdansa på golvet i Mistral som  Nisse kan hälla kaffe på igen)


Sedan åter in i LKW:n, LLLLKWWWW:n
Flunkarduon undrar, är det här en båt, een bå-å-ååt?

Gupp gupp gupp gupp
Guppe guppe gupp gupp
Gupp gupp gupp








morgonmöte, denna gång med påklädd personal

ps. vår andre bock som ännu ej stått i lågor, husbocken, fick inte tyst på de kacklande polackerna (fusk eller rent slapperi med polskastudierna!) vid morgonmötet då ett menat "tyst" blev ett "hej".. hihi!   vi har vittnen på ett utlovande från honom om att han inom snar framtid ska vara dagens gästbloggare här!!




 


PYROMANICA....

Den lilla bock jag har, den har just brunnit klart......

Igår var det dax för den årliga bockbränningen på Stena Danica.
På sant Mora manér (eller egentligen Gävle, men det är ju ingen av oss som kommer från Gävle)utspelade sig följande: Den STOOOOOORA bocken söktes upp (inte Maccan) och utsattes för diverse voodootortyr innan den slutliga påtändningen. Något svedd i sitt bockskägg förflytttades den enorma bocken ut på däck.
Vi ville ju inte att brandlarmet skulle gå och att en matros med mässmammefetisch skulle komma nedrusande med andan i den långa halsen och mors rosor på lilla kind. Vi andra har nämeligen fått besök utav nämnda matros efter heeeeta duchar, det är lite mer än vad små söta matrospojkar klarar av...
Tillbaks till bocken,( fortfarande inte Maccan), som för övrigt är döpt till Åke. 
  Med riggade kameror skedde tillslut den stora påsättningen, oooops, jag menar påtändiningen. Ingen fara, pyromanen, alias bockbrännarn, alias Slarvid El von Arvidsjaour, är förevigad på X antal filmer, som sprids likt en löpeld både på båt och nät. Bocken stod i ljusan låga, publiken jublade, fast en och annan tår föll överbord.
Detta firades i dagrummet, där röken fortfarande låg tät.
Ryktesvägen har framkommit att El von arvidsjaour inte var ensam utan hade experthjälp från Bockbrännarspecialisten från Dalarna och ett styck maskinkunnig FuckingÅmålbo.
Vi ser med spänning fram mot nya äventyr från denna hemliga trio...

Bikten

tilda jobbar just nu i maskin.

henrik kommit upp sig i åldern och börjar tappa tänder...

hon har just startat en ny guilld, toaguliden, vi rekryterar nu nya meddlemmar och det kostar hundra guld.  (arvid och henriks DATANÖRDSSNACK!!!!!!!!!!!!!!)

dagens gäst daradamdamdamdaaaaa ARVIIIIID:

Arvid:Förlåt mig fader, ty jag har syndat...

Fader: Gud förlåter dig, fast de kostar....

Arvid:  Det skedde Idag runt middagstid, medans både jag själv och blondis smurfen(tilda) låg insjunkna i den extremt insuttna soffan i gaskammaren och blossade på varsin joint. Höga som hus på rök (och för lite sömn) så lyckades vi introducera en ny generation smurf: Nazi-smurfen.

Fader: De var väll inte så farligt, fast gud förlåter dig endast om du ger mig den där fina hundra lappen du sitter o tuggar på!

Arvid: Du din jävel, denna hundra lappen har jag bytt många glödlampor för att förtjäna. Trofan att jag inte tänker ge den till dig så du kan köpa nattvardsvin o supa dig full på,!

Fader: jaja de löser nog, men raka dig kan du väll?

Arvid: Över min döda kropp! Präst-smurf-jävel *höhö*

Fader: Denna bikt är över, du hittar ut själv?

Arvid: Japp, nu ska jag tillbaka till  dramanica och fortsätta mitt liv som fel-elev. Byta lampor, kortsluta båten, få skit för mitt bockskägg och reta tilda för att hon är blond...fridens liljor pastorn!

Over and out
Arv


båtlivet

http://img.alibaba.com/photo/11231726/Delicatoboll.summ.jpg

http://content.answers.com/main/content/wp/en-commons/thumb/d/de/300px-Hot_chocolate.jpg

rökrummet nollnolltrettiosex

arvid hjärta jenna jameson = nästan sant
tilda hjärta sienna miller = nästan sant

spåkorten har talat!!



markus suger dielselslang och han är en spottare!! haha!!



danicaanekdot: asiat som jobbat som matros som hette yu fuk mi, och mogen ropade på  radion: mogen yu fuk miii!!!!!!