Resumé av goda vaktens vecka

Skepp o hoj!

Annis är zombie no 1. Vad jag saknar nattstäd! Då kunde man slappna av, njuta av en god oversize portion pommes frites.. Eller varför inte sitta på golvet i entréhallen.. mitt på gölve... läääänge... o bara njuuuuta.....


Så en sammanfattning av några händelser från veckan

INGET bryggbesök  till idol-Daniels stora förtvivlan - Julia och Therese bangade och att gå dit själv är att utmana ödet

Biobesök med Adam, Lollo, Henrik o Lena. Jag fick sitta näraa Adam(han lutade sig nära mig!!!) o höra hans smaskande... och danska ungjävlars spelande på banditerna tätt inpå under hela Eragons speltid.

Det bästa var nästan när jag och Lollo var ute på ett raggaråk - med hissen!!!! Vilken upplevelse, tyvärr fick vi inget napp.... ;)

"- Tooodelooo är du nAKEN???"

Två styck nya matroser men lustiga hattar strosade runt (läs:låg i soffan)

Julia hade  svårt att hålla i telefonen!! Vi har fått nya (äntligen) telefoner... o Julia tappar den i hissschaktet!!!!!!! Hihihihiiiiiii..... Adam säger att telefonerna kostar 3000 spänn och hotar med att hon måste jobba gratis två dagar,...för att sedan skina upp o säga "jag vet inte vad skiten kostar!"
Senare efter denna omtumlande upplevelse, innan Julia ens hunnit återhämta sig, tappar hon gamla kombitelefon nerför trappan! Det kunde ha hänt en fruktansvärd olycka...... Någon kunde fått äckeltelefonen i huvudet.

Alla passagerare har glott som de inte sett danicanskor förr. Och inget vett har de till att snappa upp andra språk än danska.. vså trångsynt! Varför snacka danska när man kan snacka daniska liksom?

Mors lille Olle har varit så tyst, han har nog saknat  LISAN jättemycket han med!

Arvid kom ombord, han var nog fortfarande full! Han sa att vi åkt språrvagn till stan förra lördagen, jag hånskrattade o sa att vi åkte taxi juuu.. för att sedan få bekräftat från annat håll att vi åkte vagnen.. ooyy. ;D

Therese har fått erfara det hårda livet till sjöss.. men jag tror tom Maccan skulle ge henne ett gott betyg för denna första vecka ute med våran vackra båt. Hon är gryyyym tjejen! O hon behövde inte ens några lektioner med vagnen för att lära sig köra!! Vi har haft våra utvecklande arbetsdiskussioner och jag tror faktiskt inte hon blivit helt skadad för livet efter denna vecka.
" -...Ska vi mötas vid hissen?
"-..Ooh yes baby.."

Garderobens vara eller icke vara av öppenhet är inte något jag vill ha på mitt samvete....LÅT MIG VA

Roligaste citatet idag var nog Julias: "Jag är så jävla trött att jag inte ens orkar gå av".
Hon som längtat så efter att få gå av hela veckan :) Hon får faktiskt veckans hederspris, trodde aldrig hon skulle ta en veckas jobb ombord!

Tillägnat.... Tildis!

Tilda... jag har nog tjatat på många under denna veckan om hur, snyfft, mycket,.. snyyyyyft.. jag saknar dig......
 "Hon var blondast.....så blond."
"Tilda har lämnat Danica (o mig!)  för att åka BARKBÅT!!!!"
"Tilda tyckte om att ta på skotten.. Hon kände Danicas värme och kärlek väldigt starkt, och Danica omfamnade henne så varmt.."
"Tilda brukade ha kort kjol när hon gick städade på natten i somras! Cooolt va??"
"Julia, får jag komma in till din hytt? Och bara känna efter om jag kan känna någon Tildalukt.."

Har tittat på DVD:n.. letat hårstrån med pincett.. dragit mig till minnes gamla tider...erbjudit cpstädsupport till köksmästaren i utbyte mot ett flak öl..
snott dina kläder... OY.. :)
o bara saknat dig såå.. :D

Hoppas du har det bra därborta.
Du kommer kanske komma hem till Danicas blomstringstid med hytt och mässfester  och omstart för vårt CPstädsupport :D


danicakonkurrens

danica nr 2


sofia och tildas nya danica med med lite annan utsikt!!

hon har lämnat oss :(

nu har våran kära blondin lämnat oss för thailand..sorgen är stor men vi får bita ihop dom här 2-3 månaderna..hon kommer ju tillbaka o gör sommaren på danica till ett minne iaf!

det blev ingen större dramatik när vi ringde lönekontoret..tyvärr hade ho svar på d mesta,även om hon lät måttligt nervös när jag sa att jag hade en person till som inte var nöjd med sin lön. men nu ser jag till min förvåning på kontot att jag fått mycket mer än väntat..så samtalet var värt allt ;)

annars har d inte varit några störe händelser under veckan..JO! lördag kvällen/natten var en upplevelse! danska barn gillar uppenbarligen att göra livet surt för oss som jobbar..300 danska ungdomar e som o ha 2000 pax på högsäsong! emma & jag hade o göra tills vårat humör verkligen var nere på noll!

till och med våra kära LKW:are har förvånat mig..tryckt på knappen och prickat rätt,d e mycke begärt mn dom har lyckats klara d så gott som hela veckan!

nu ska jag unna mig lite ledighet och sen får jag ätnligen komma tillbaka till rätt vakt igen med alla goingar! ska bli gött o jobba med er igen :) saknar er som tusan! Nästan så d e dags för en Danica fest nästa helg när vi e lediga ju! Var alldeles för länge sen!

iofs vet ju dem som känner mig att om jag lyckas gå två veckor ledigt så e d riktigt bra gjort! har nog aldrig hänt förut,då har ja fått danica abstinens som aldrig förr :) o behöve nog inte hända den här gången hlr..jobcenter ringde mig när jag vart hemma mindre än 24 timmar :P

hoppas ni har d bra ute på sjön my darlings!  ses snart!

hur man lär en blondin att spela spel


den kursen kan madde numera stolt hålla i. hur man fuskar också, genom att spara vissa detaljer till mitten av spelet ungefär.. "just det ja såhär får man göra också" när hon själv slog. hehe.



de fruktade danska barnen sätter skräck i hotellpersonalen. föredetta fobier av diverse slag är numera likt en droppe i havet, medan danska barn är mer skräckinjagande än alla monster i rysare och mardrömmar (gäller inte brajan)


i morgon väntar en ny storm! och nattur med tusen pax.


"såhär ska man göra väl tilda?" retades en flinande lisa när hon rundskurade och höll vattenslangen (avstängd) mot handtorken. vet inte vad hon kan ha syftat på..


kallebravaderna får vem som helst att falla av stolen av skratt. tex berättelsen om hur han ropade alla möjliga roliga saker mistral i somras, då personalen åt där när mässen inte var öppen, bla "en upphittad trailer kan återfås mot beskrivning i informationen".. och ett bus som hamnat i tidningen, utsläppta änder i en klädbutik.


vissa fick sin vilja igenom och tilda kammade tillslut burret/fågelboet/svintotofsen/trasselmoppen


min sista dag på båten på några månader.  så hejdå sålänge!  ska hälsa stora världen! :) skriv gärna på resedagboken om saknaden tär för mycket.


håkan har lovat en farvälsång! väntar med spänning! JAG HAR VITTNEN!


ps. randi.. PROSIT!!


Per in action...

142182-6

fem myror är fler än fyra elefanter

..OCH FEM DANSKAR ÄR FLER ÄN HUNDRA SVENSKAR!!
de kan grisa!! det är typ det enda de kan!


igår, kära läsare, satt personalen med näsorna tätt upptryckta mot ventilerna och blev vittnen till en kollision! en båt hade kört in i kajen och var tvungen att boxeras. det forsade vatten ur sidan av skrovet! (alla skepp pluggar inte igen sina hål med träpluggar, inga båtnamn nämnda!)


en trött lisa trallar på egna ramsor på nätterna "doppa doppa liten mopp" är numera en klassiker


fått höra historier om hur stena för kanske ett halvt sekel sedan var riktigt lågbudgetrederi, och då sågs inga uniformer på personalen inte.


tildas städvagn har börjat leva sitt eget livo ch smiter mystiskt iväg så fort hon vänder ryggen till. även sopborsten och skyffeln vandrar på egna äventyr. misstänkt fratygsvärdsfnitter har dock hörts bakom hörnerna..


thomas tyckte att dagrummet behövde bada lite. i freshspray!! så nu för att få bort lukten står en hel bricka med kaffe här. annars händer det inget spännande. men lite drama väntar om någon minut då lisa och tilda ska ringa och bråka med lönekontoret. damdadadadadadadaaaaam.

tillbaka på danica..

då var man tillbaka efter lite ledighet o gästspel på saga :) var tack o lov inte här när det stormade som värst..danica hon går i alla väder hon..än så länge e d lugnt här på danica..Ny husfru har vi fått..Hon verkar snäll och trevlig..får se om hon orkar med oss :P

Tilda & Lisa på nattstäd..som sagt..inga skandaler än så länge..men kolla in med jämna mellanrum..kanske dyker upp lite roliga bilder under veckans gångs ;)

allt är PERS fel!

..som de har döpt stormen till!!
min far ringde till mig här där jag är fast i svea rikes kongligia huvfudstad. han sa bla att alla, alla båtar står stilla. att inga av stena lines båtar får lämna hamnen. jag sa lite skämtande att min båt går ändå ska du se. hon är trotsig. sedan fick jag höra att den verkligen gör det!! så jag blev lite orolig för er!

byebye

tilda glömde ta fram sin sån där radera-minnen-apparat som will smith har i MEN IN BLACK, förut idag på landgången. INTE ETT ORD om att hon inte kunde hålla sig från båten ens när hon inte jobbar. inte heller om ni ser nån med nyinköpt säsongskort i lösnäsa och buttericksmustasch smyga runt med en snodd mirakeltrasa och putsa spelautomater och papperskorgar i smyg.
nää men jag hade följt lollipop och sa hej och hejdå till (en chokladbrun!) anna.. (visste ju inte än att cheferna våra dubbelbokat toastäd fyfan vad tråkigt!!)

nää men det är skönt att vara ledig, hoppas ni har en bra vecka på båten i alla fall (alltså om det går utan mig) och pallar nya schemat och så.. kanske känns bättre om två veckor när ni även är fyllda av avundsjuka när jag ligger på stranden i thailand med en iskall öl och spanar på bikinibrudar!!

sofia och hennes syster på resedagboken.se heter förresten systrarna_noord för er som missat och inom snar framtid kommer man kunna följa mina äventyr där också jag heter tildistildis

/still blond

äntligen..

då var man på fast mark igen..både julafton och nyårsafton på båten, e inte många som lyckats med det :) var lugnt och skönt för en gångs skull..inte ens stormarna störde oss så här i juletider..det blev uno spelande och fyrverkeritittande...men snart e vi tillbaka, kan ju trots allt inte vara borta för länge från danica..d går ju bara inte!
emma kom på ett nytt sätt att sola på i solariet, man kanske  skulle prova nån gång :P
12slaget firades på bryggan tillsammans med dom stackare som var tvungna o sitta där på nyår,som inte hade möjligheten o gå av,o sen jag som var där av egen fri vilja :) ..lite champange o utsikt över hela göteborgs fyrverkerier.inga fel alls..

vi väntar med spänning på vad det här året kommer föra med sig på danica. snart sommar igen o då kommer ett nytt galet gäng med sommarfåglar, o sen vi då förstås!

God fortsättning på er alla!